Vossen fotograferen!

Die stond zeker nog op mijn Bucketlist om te fotograferen. Op één augustus 2019 ben ik op pad gegaan en op deze dag was het weer redelijk tot matig. Ik heb mijn auto geparkeerd bij de ingang Boshut het panneland. Vanuit hier is het een klein uurtje lopen naar de locatie waar de vossen met veel regelmaat gezien worden. Ik besloot eigenlijk om eerst meer te zien van het mooie natuurlandschap voordat ik direct naar de vossen locatie liep.

Het was een uur of één en ik begon eerst langs het water de Nieuwkanaal te lopen, het zonnetje scheen op dat moment met regelmaat en het was niet al te warm. Voorbij dit kanaal heb ik mijn weg vervolgd naar het Kromme Schusterkanaal. Inmiddels tijdens het lopen kwam ik aardig wat vlinders en zeer grote libellen tegen. Ik ben hier en daar van het pad af gegaan om te kijken of ook hier een vos zou lopen maar helaas nog niks te zien!

Eenmaal aan het eind van het Kromme schusterkanaal ben ik via het Rechter schusterkanaal naar de vos locatie de Duizendmeterweg gelopen. Inmiddels was ik een kleine uur aan het lopen genietend van het weer en de natuurlandschap. Eenmaal op de locatie te zijn aangekomen besloot ik om even te gaan zitten en hopelijk een vos te spotten.

Het weer begon al aardig te betrekken met wat regen en zonneschijn. Op het moment dat ik net eigenlijk naar huis wilde gaan kom ik ineens een vos tegen op de Duizendmeterweg. Deze lag lekker te rusten onder een boom. Ik ben gelijk gaan zitten om foto’s te maken met mijn Canon 5D mark II camera en een Canon 70- 200 F/4 L IS USM objectief. Het is algemeen bekend dat de vossen hier niet schuw zijn maar toch begon ik rustig met kleine bewegingen steeds dichterbij te komen tot dat ik een kleine 4 meter van de vos af lag en wat aardige close-ups kon maken.

Het blijft toch een bijzonder moment als zo een schitterend dier blijft liggen en je alle tijd geeft om rustig foto’s te kunnen maken. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen en als je beetje geluk en geduld hebt dan word je vast beloond met een bezoekje van de vos.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *